• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Другий етап виїзних курсів підвищення фахової кваліфікації для керівників гуртків та учителів початкових класів ЗНЗ району.

Другий етап виїзних курсів підвищення фахової кваліфікації для керівників гуртків та учителів початкових класів ЗНЗ району.

2016-10-19

/Files/images/DSCN7026.JPG

18 - 19 жовтня на базі ЦПР «Мрія» та Баришівської ЗОШ І – ІІІ ступенів ім. М Зерова відбувся другий етап виїзних курсів підвищення фахової кваліфікації для 21 керівника гуртка та 27 учителів початкових класів ЗНЗ району.

Зміст курсів спрямовано на поглиблення знань слухачів і вдосконалення набутих умінь з організації естетичного та національно-патріотичного виховання підростаючого юного покоління, формування в дітей і молоді особистісно-ціннісного ставлення до дійсності, естетич­ної свідомості, духовного са­мовдосконалення, вміння самостійно здобувати знання та використовувати їх в практичній діяльності. Лекції читали викладачі навчального відділу, відділу позашкільної освіти та початкового навчання КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти».

Слухачам було запропоновано ряд практичних занять щодо модернізації освітньої діяльності гуртків, творчих об’єднань в умовах реформування системи освіти та суспільних викликів, вдосконалення їхнього організаційного, дидактичного, методичного забезпечення: «Позитивний імідж гуртка та засоби його формування», «Національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді засобами позашкільної освіти» ось про що говорив В.Ю. Гаврилюк, завідувач відділу позашкільної освіти, викладач кафедри філософії освіти та управління.

Вчителі початкових класів мали змогу ознайомитись з перспективами розвитку освіти в системі розвивального та інтегрованого навчання в сучасній школі, теоретико-методичними засадами різних педагогічних технологій Про це їм розказувала Вихрестенко Ж.В., завідувач лабораторії сімейної освіти.

Жвавий інтерес слухачів курсів викликали і теоретичні питання. Учителі початкових класів та керівники гуртків з великим задоволенням слухали лекцію Майбороди З.Я., керівника навчального відділу в якій говорилося про основні тенденції розвитку світової освіти.

Кушнір Г.Д., методист РМК

Кiлькiсть переглядiв: 8