• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

2016-05-13

18 травня в Україні вшановують День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу - злочинної акції, спланованої керівною верхівкою колишнього СРСР та здійсненої радянськими каральними органами у 1944 році, яка призвела до масових людських жертв та завдала непоправної шкоди кримськотатарському народу, трагічними чином вплинула на його історичний шлях.

Уряд України затвердив план заходів щодо вшанування Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.Відповідне розпорядження прийняте Кабінетом Міністрів. Передбачається провести комплекс заходів, спрямованих на вшанування пам'яті жертв депортації, та ознайомити громадян України з історією, культурою та традиціями кримськотатарського народу. Зокрема, в Києві планується проведення вечора-реквієму, мітингу пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу, виставки репродукцій картин Рустема Емінова "Депортація".

В інших містах держави та за кордоном відбудеться показ фільмів та телепередач, пов'язаних з вшануванням Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Також плануються інформаційно-роз'яснювальні заходи (прес-конференції, інтерв'ю, круглі столи тощо) та поминальні богослужіння.

Крім того, планом передбачено проведення соціально-інформаційної кампанії під назвою "STOP геноциду кримськотатарського народу" і телемарафону, приуроченого Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

МОН України рекомендує провести відповідні заходи, про що зазначається у листі від 12.05.216 № 1/9-237 «Про вшанування Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу».

Кiлькiсть переглядiв: 116