Зверни своє серце до книги

2016-04-26

/Files/images/P4190767.JPG

Книга вчить, як на світі жить.

Книги — це справжня скарбничка мудрості. Недаремно здавна люди збирали книги, створювали бібліотеки, щоб зберегти ту інформацію, яка міститься у книгах.

З метою створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу нації шляхом пробудження в школярів інтересу до читання, зацікавленості в користуванні друкованою книгою, формування інформаційної культури, бібліотечно-бібліографічних знань та в зв’язку з Всесвітнім днем книги і авторського права у загальноосвітніх навчальних закладах Баришівського району з 19.04.2016 до 23.04.2016 був проведений Тиждень книги під назвою «Книга – носій інформації, основа освіти й творчості».

20 квітня в стінах Паришківського НВК був проведений захід «Зверни своє серце до книги», у якому взяли участь бібліотекар - Рабчевська І.С, учні 1-9 класів, вчителі, батьки. Цікавим та змістовним був виступ землячки – Марченко Оксани зі своїми власними віршами.

У рамках Тижня книги в Рудницькому НВК тривала акція «Подаруй бібліотеці книгу». Учні із задоволенням брали участь і ділилися художньою літературою із домашньої бібліотеки. У шкільній бібліотеці організована тимчасова виставка, скомпонована із подарованих книжок – «Чарівний світ книжковий». Бібліотекарем Т.А. Тупицею проведено ряд заходів, зокрема вікторина «Твій друг – книга» (4 клас), бесіда «Як народжується книга» (2-3 класи), день інформації В.А. Сидоровою проведено конкурс малюнків «Мої улюблені казкові герої» (1-3 класи). Відбулося і свято у наймолодших школярів – «Свято БУКВАРИКА», організоване й проведене Л.В. Мільгевською.

Відповідно плану проведення Тижня книги у Бзівському НВК для учнів 1-4 класів був проведений брейн-ринг «Читати – це круто!» Участь у заході взяло 30 учнів молодших класів. Під час проведення доброчинної акції «Родина – шкільній бібліотеці» було подаровано 15 книг. Кращим читачем закладу було визнано другокласницю Воробей М. У конкурсі «Вернісаж читацьких ілюстрацій до улюбленої книги» взяло участь 30 школярів. Кращими визнано роботи Басалаєвої І.( 6кл.), Панасюк Д. ( 2кл.), Калугіної Д. (5кл.). Переможцями конкурсу на кращу книжкову закладку «Цікаві речі для малечі» стали учні 2 класу (Вчитель Грицак Ю.В.). Цікаво пройшла презентація книг «Батьківська земля» та «Бабусині казки» місцевої авторки Н.Ф. Гурін –Самборської. Закінчився Тиждень книги театралізованим літературним святом «Нам без книги ніяк не можна». До учнів на гостину прийшли літературні герої та підручники. Незнайко провів різноманітні конкурси з читачами. Переможці отримали солодкі подарунки.

Тиждень книги в Семенівській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 22 по 25 квітня 2016 року пройшов під назвою «Книга - носій інформації, основа освіти й творчості». У бібліотекар школи, Надуда Тетяна Василівна, оформила книжково-тематичну поличку «23 квітня – Всесвітній день книги та авторського права» , яку з великою цікавістю розглядали наймолодші читачі.

Також діти активно долучилися до акції «Подаруй бібліотеці книгу», у ході якої шкільна бібліотека поповнилася 37 примірниками сучасних дитячих книг. Найактивнішими стали учні 1 та 3 класів. 22 квітня бібліотечний актив школи (Сухомлин Тамара та Сушко Марія) підготували та розповсюдили серед учнів 1-4 класів листівку «Привіт, друже! А ти знаєш яке в нас завтра свято?». 25 квітня для учнів 1 класу було проведено бібліотечну хвилинку «Двері шкільної бібліотеки для вас завжди широко відкриті, тут на вас чекають цікаві книжки!», під час якої Тетяна Василівна ознайомила дітей з книгами, подарованими під час акції «Подаруй бібліотеці книгу».

У Подільському НВК бібліотекарем школи Левченко Т.М. була організована цікава зустріч з місцевим поетом В.П. Цілим, проведений виховний захід «Книга вчить, як на світі жить» та конкурс малюнків «Моя улюблена казка».

З 18 до 22 квітня у шкільній бібліотеці Баришівського НВК було проведено тиждень, присвячений Всесвітньому дню книги. Протягом тижня проходила акція «Подаруй бібліотеці книгу»(було подаровано 27 художніх та наукових книг). А ще бібліотекарем НВК Милашич М.М. було проведено ряд цікавих та пізнавальних заходів. Зокрема, відбулася посвята в читачі учнів 1-В класу. З учнями 2-А та 2-В класів проведені бібліотечні уроки на тему «Історія виникнення книги» та вікторина « З якої це казки?». Дуже цікаво і змістовно пройшла літературна гра «Розумники і розумниці», проведена з учнями 5-А класу. Змагалися між собою команда дівчаток і команда хлопчиків. Гра проходила дуже напружено. Менше бала не вистачило дівчаткам для перемоги. В останній день тижня з учнями 8-Б було проведено диспут «Роль книги в твоєму житті». Бібліотекар розповіла про значення книги в житті кожної людини, а потім учні дискутували про те, яку роль відіграє книга в житті кожного із них.

З 21 до 25 квітня 2016 року цікаво та змістовно пройшов Тиждень книги у Лехнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. У цьому році тиждень дитячої книги пройшов під лаконічним і зрозумілим девізом «Читати - це круто!». У куточку читача був розміщений рекомендаційний список літератури для дітей різного віку із зверненням «Якщо ви бажаєте бути цікавими та розумними людьми, не обмежуйтесь лише шкільною програмою. Ви можете знайти цікаві саме для вас книжки у фонді бібліотеки, а можете скористатися списком рекомендованої літератури. Вам буде цікаво. Приємної подорожі сторінками книжок». Протягом тижня проходила акція «Подаруй бібліотеці книгу», у якій взяли участь учні 1-11 класів. Бібліотекар школи Гисар В.П. разом з учнями 5-6 класів показали інсценізацію казки «Івасик-Телесик» для учнів початкової ланки. Цей захід було створено з метою заохочення дітей до читання та книг, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою.

Отже, народна мудрість говорить, що книга вчить, як на світі жить. І це дійсно так. Вона розкриває нам цікавий світ, допомагає мандрувати через століття і краще розуміти сьогодення.

Методист районного методичного кабінету Баришівської районної ради А.В.Гаращенко

Кiлькiсть переглядiв: 189