• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інструктивно – методична нарада для вчителів 4-х класів ЗНЗ району

Інструктивно – методична нарада для вчителів 4-х класів ЗНЗ району

2016-04-21

/Files/images/2_826-002_i.jpg

Відповідно до плану роботи РМК (завідувач Загорулько О.В.) 21 квітня 2016 року на базі ЦПР «Мрія» відбулася інструктивно-методична нарада для вчителів 4-х класів закладів освіти району з питання «Державна підсумкова атестація для учнів початкових класів у 2015-2016 н.р.», в якій взяли участь 24-и педагоги зі шкіл району. На нараді, першочергово, методистом РМК Бойко О.М. увага вчителів зосереджувалася на оцінюванні, змісту підсумкових контрольних робіт, нормативно – правових аспектах проведення та особливостях конструювання у двох комбінаціях (за вибором учителя) текстів завдань з трьох предметів (математика, українська мова, літературне читання). Вчителі, об’єднані в три творчі групи, проаналізували кожна з груп, вимоги до формування змісту двох комбінацій контрольних робіт з предметів, які підлягають атестації, вказуючи на спільне чи відмінне в видах та кількості завдань, кількості балів за кожне та максимальній кількості балів набраних учнем при виконанні роботи.

Контрольні роботи проводяться відповідно до календарного планування з 12 до 21 травня на другому чи третьому уроці, окрім понеділка і п’ятниці, а також днів перед і після святкових. Додаткові підсумкові контрольні роботи у 4-х класах не проводитимуться, тому кожний учень повинен з’явитися для написання роботи. Якщо дитина знаходиться на стаціонарному лікуванні або в санаторії на час написання контрольної роботи, батьки учня надають довідку відповідного органу охорони здоров’я.

Методичні рекомендації інструктивно – методичної наради передбачають:

- вчителю або шкільному методичному об’єднанню вчителів початкових класів (кафедрі) розробити та погодити завдання для підсумкової контрольної роботи в 4 класі з урахуванням необхідних аспектів (Наказ МОН № 94 від 08.02.2016 «Про затвердження орієнтовних вимог до проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/2016 навчальному році»

- провести батьківські збори з метою роз’яснювальної роботи серед батьків: підсумкова контрольна робота виконується в звичайному організаційному режимі.

Нормативно – регламентуючі документи: Наказ МОН № 1547 від 30.12.14 року «Про затвердження Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти»;Наказ МОН № 94 від 08.02.2016 «Про затвердження орієнтовних вимог до проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/2016 навчальному році».

Олена Бойко, методист РМК

Кiлькiсть переглядiв: 110