• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інструктивно - методична нарада для бібліотечних працівників загальноосвітніх навчальних закладів Баришівського району

Інструктивно - методична нарада для бібліотечних працівників загальноосвітніх навчальних закладів Баришівського району

2016-03-23

/Files/images/2016-03-23 10.17.39.jpg

23 березня 2016 року відповідно до плану роботи районного методичного кабінету Баришівської районної ради відбулася інструктивно-методична нарада для бібліотечних працівників загальноосвітніх навчальних закладів Баришівського району.

На нараді були присутні 19 бібліотекарів, для яких висвітлені такі основні питання:

- Про проведення Всеукраїнського конкурсу "Шкільна бібліотека - 2017" у 2016-2017 навчальному році;

- Про проведення конкурсного відбору проектів підручників для учнів 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів;

- Про перерозподіл підручників між ЗНЗ Баришівського району.

У ході наради було також проаналізовано допущені помилки щодо замовлення загальноосвітніми навчальними закладами підручників через Репозитарій навчального контенту для учнів 4 і 7 класів.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки Ураїни № 78 від 05 лютого 2016 року «Про проведення конкурсного відбору проектів підручників для учнів 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів» загальноосвітнім навчальним закладам:

Методист РМК Гаращенко А.В. проінформувала шкільних бібліотекарів про умови відбору підручників на 2016 -2017 навчальний рік:

- з 01 по 15 травня 2016 року потрібно ознайомитися з електронними версіями оригінал-макетів підручників, які братимуть участь у ІІ етапі Конкурсу;

- з 30 травня по 02 червня 2016 року відповідно до інструктивно-методичних матеріалів для здійснення вибору загальноосвітніми навчальними закладами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожного навчального предмета, що відповідає прогнозованій кількості учнів, та оформлення результатів вибору, заповнити спеціальну форму вибору електронних версій оригінал-макетів підручників з кожного навчального предмета на Репозитарії.

Після закінчення інструктивно-методичної наради бібліотекарі отримали примірники художньої літератури та підручники для 4 і 7 класів.

Зустріч пройшла змістовно та продуктивно, завдяки організованому заходу бібліотечні працівники мали можливість обговорити питання щодо замовлення підручників через Репозитарій навчального контенту для учнів 8 класу та поспілкуватися з колегами.

Методист районного методичного кабінету Баришівської районної ради А.В.Гаращенко

Кiлькiсть переглядiв: 147