• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-практикум з елементами тренінгу з теми: «Новітні технології в роботі працівників психологічної служби з неповнолітніми правопорушниками»»

Семінар-практикум з елементами тренінгу з теми: «Новітні технології в роботі працівників психологічної служби з неповнолітніми правопорушниками»»

2016-02-19

18.02.2016 на базі ЦПР «Мрія» відбувся семінар-практикум для практичних психологів та соціальних педагогів з теми: «З досвіду роботи» за участю керівника проекту газети «Соціальний педагог» Снігульської В.О. Поділилася досвідом використання наступних технологій:

· Технологія «Відкритий простір», яка є простим, універсальним та ефективним методом проведення нарад, зборів, конференцій і зустрічей для груп від 15 до кількох тисяч учасників. Тривалість відкритого простору може бути від години до кількох днів.

· Технологія «Маленьке Всесвітнє кафе»,яка відноситься до технологій, що дозволяють створити майданчик для рефлексії отриманого досвіду, планування, виникнення нових творчих ідей і отримання нового продукту. Розмова між учасниками є творчим процесом, який сприяє обміну знаннями та досвідом, а також створенню можливостей для подальшого співробітництва. За своїми принципами «кафе» схоже з технологією «відкритий простір», однак комунікація тут вибудовується за іншою схемою.

· Шкільна служба порозуміння або медіація (англ. mediation – посередництво) — вид альтернативного врегулювання спорів, метод вирішення спорів із залученням посередника (медіатора), який допомагає сторонам конфлікту налагодити процес комунікації і проаналізувати конфліктну ситуацію таким чином, щоб вони самі змогли обрати той варіант рішення, який би задовольняв інтереси і потреби усіх учасників конфлікту.

· Аналіз різниці життєвих цінностей, їх проявів в різних поколіннях молоді та можливостей педагогічного впливу у відповідності до визначених особливостей.

Методист РМК Галушка І.М.

Кiлькiсть переглядiв: 91