День Героїв Небесної Сотні

2016-02-20

/Files/images/nebesna-sotnja2.jpg

20 лютого 2016 року в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні, встановлений Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

У період з 18 по 20 лютого 2014 року під час протестних акцій у державі сталися найбільш драматичні події, що призвели до масової загибелі патріотів України. У ті буремні дні кращі представники нації повстали проти насилля і несправедливості, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини. На барикадах майдану в лютому 2014 року Україна втратила своїх відданих «воїнів світла» – Героїв Небесної Сотні. Кожен з них віддав найцінніше – своє життя – заради майбутнього своєї Батьківщини.

З метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, сприяння утвердженню в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасників та майбутніх поколінь інформації про доленосні події в нашій державі на початку XXIстоліття з 16 лютого 2016 року розпочато проведення комплексу заходів під загальним гаслом «Небесна Сотня. На сторожі Гідності».

Закликаємо колективи навчальних закладів району організувати проведення заходів, віддати належну шану тим, хто пожертвував своїм здоров'ям і життям заради нас.

Вічна пам'ять героям!

Кiлькiсть переглядiв: 111