А сотню вже зустріли небеса…

2015-02-20

/Files/images/DSC_8926.JPG

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували (без чиновницької тяганини та церковних постулатів) – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом. Аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…

18 - 20 лютого в Україні вшановують пам’ять героїв Небесної сотні — людей, які рік тому віддали свої життя за свободу під час Революції Гідності.

20 лютого у Лехнівській ЗОШ І – ІІІ ступенів вчителем історії Пархоменко Н.О. було проведено виховний захід на тему: «Герої не вмирають!», присвячений вшануванню пам’яті Герої Небесної Сотні для учнів 5-11 класів.

У Садовій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся флешмоб «Герої не вмирають», присвячений загиблим на Майдані 18-20 лютого 2014.

У Лукашівському НВК пройшла лінійка-реквієм «Пам'яті Героїв Небесної Сотні». Учитель історії Яценко Г.І. розпочала лінійку-реквієм: "Шановні вчителі, учні! Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття. Кожен із цієї Небесної Сотні, як і ми з вами, мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. І ось пройшло вже рік, а смертей все більше й більше... Якщо вас справді засмучує ненависть у світі, не плачте і не втрачайте надії,а зробіть щось, хай навіть маленьке!" Учні НВК, підтримали заклик районної ради учнівського самоврядування "Альянс", запалити свічки пам'яті.

/Files/images/Изображение 075ааа.jpgА сотню вже зустріли небеса…

Летіли легко, хоч Майдан ридав.

І з кров’ю перемішана сльоза....

А батько сина ще не відпускав.

Й заплакав Бог, побачивши загін –

Спереду – сотник, молодий, вродливий,

І юний хлопчик в касці голубій,

І вчитель літній – сивий-сивий.

І рани їхні вже не їм болять…

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло…

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла...

Кiлькiсть переглядiв: 111