• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

2015-02-17

/Files/images/DSC_8811.JPG

Опис : images15 лютого в Україні відзначали День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

/Files/images/IMG_3749.JPGПісля Другої світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат. 15 лютого 2015 року виповнюється 26 років із дня завершення неоголошеної війни, під час якої тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від поранень, пропали безвісти. За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих. Зараз в Україні – понад 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч – інваліди.

Ці трагічні для історії нашої держави дні згадували учні навчальних закладів району.

У Коржівській ЗОШ І – ІІІ ступенів класними керівниками було проведено виховні години «Афганістан - біль душі і пам'ять серця», учні - екскурсоводи провели екскурсії до шкільного історико-краєзнавчого музею, відбувся бібліотечний урок «Афганістан: біль і пам'ять», учні 5-6 класів взяли участь у конкурсі малюнку «Війна очима дітей».

16 лютого 2015 року в Сезенківському НВК відзначали День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. На загальношкільній лінійці учні 7 класу та заступник директора з виховної роботи Гонтаренко В. М. розповіли про річницю виводу військ з Афганістану. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто поліг в афганських ущелинах та тих, хто прийшов з війни живим, але з пораненою душею. В кожному класі відбулися тематичні бесіди «Вічна пам’ять мужнім синам України». Бібліотекар школи Білановська О. В. підготувала інформацію про ветеранів Афганістану та про трагічні події в Республіці Афганістан у 1979-1989 роках.

У Паришківському НВК у перші дні лютого відбувся Тиждень військово-патріотичного виховання «Козацький гарт» для учнів 5-9 класів, де кожен показував силу та вправність у спортивній та військовій справі . Учні 9 класу оформили куточок «Дороги пам’яті», та організували фотовиставку «Ці спогади – гіркий полин». Для всіх учнів закладу відбувся урок – реквієм «Дорогами пам’яті», а для молодших школярів провели тематичні бесіди «Ми – за мир!».

Загальношкільною лінійкою «Ціна чужої війни» розпочали навчальний тиждень учні та педагогічний колектив Веселинівського НВО. Заступник директора з виховної роботи Шостак А.А. організувала конкурс малюнків «Ніхто не забутий, на попіл ніхто не згорів…» та ряд тематичних бесід на тему: «Воїни-інтернаціоналісти - хто вони?!». Учні старших класів змагалися у спортивних змагання «Стройова підготовка – кращі з кращих».

Протягом тижня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Садовій ЗОШ І – ІІІ ступенів учнівська рада «Активісти Садового» провели загальношкільну лінійку «Життя обпалене війною». Учні 8 – 11 класів прийняли участь в конференції «Трагедія і подвиг афганської війни», а також переглянули документальний фільм про війну в Афганістані. Члени волонтерського загону надали посильну допомогу воїнам-інтернаціоналістам, що проживають на території села.

У Яблуневій ЗОШ І – ІІІ ступенів проведено Уроки мужності для учнів 1-4 класів «Ми нею пишаємося», присвячені випускниці школи Наталії Глушак, яка у 1987р. загинула в Афганістані. Учні вшанували учасників бойових дій покладанням квітів до меморіальної дошки Наталії Глушак, яка загинула в Афганістані. Учні 10 класу відвідали воїна – афганця Старцева М.Ф, привітали квітами, задали безліч запитань, на які отримали цікаві відповіді.

Члени волонтерського загону Перемозького НВК привітали воїнів-інтернаціоналістів, які проживають на території села Перемога, а для всі учнів навчального закладу бібліотекар Крапивна М.А. провела бібліотечний урок «Війна в Афганістані».

За матеріалами з навчальних закладів району

Кiлькiсть переглядiв: 128