• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Методичний семінар для вчителів зарубіжної літератури

Методичний семінар для вчителів зарубіжної літератури

2018-03-13

/Files/images/DSCN3653.JPG

13 березня 2018 року на базі Центру позашкільної роботи “Мрія” відбувся методичний семінар для вчителів зарубіжної літератури «Формування учня-читача на уроках зарубіжної літератури в епоху цифрових технологій», в якому взяли участь 18 педагогічних працівників із 17 закладів освіти.

У заході також брали участь:

Головань Ганна-Станіслава, учениця 9 класу Бзівського НВК, Дипломант ІІ ступеня обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН в секції “Мистецтвознавство” та науковий керівник Синиця А.В.;

Мельник Сніжана, учениця 9 класу Волошинівського НВК, Дипломант ІІІ ступеня обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН в секції “ Українська література”;

/Files/images/DSCN3656.JPGГаннаДудка, поетеса, член Національної спілки письменників України, автор шести поетичних збірок “ Лелече гніздо”, “Пензликом душі”, “Храм любові”, “Царівна без корони”, “Меди квітучої акації”, “ Танок Саломеї”.

Розкриваючи питання “Формування учня-читача на уроках зарубіжної літератури в епоху цифрових технологій», висвітлено питання медіаосвіти, впливу цифрових технологій на сучасний освітній простір та окреслено шляхи як в сучасних умовах розвивати у дітей та молоді інтерес до книги.

З презентацією науково-дослідницької роботи “ Комікс як сучасний синтетичний вид мистецтва та спосіб творчого самовираження особистості” виступила Ганна-Станіслава Головань. Юна дослідниця зосередила увагу на практичному використанні ресурсу коміксів для реалізації творчих здібностей учнів та формування креативної особистості засобами синтезу образотворчого мистецтва та слова. Зокрема, учасників семінару зацікавили теоретико-практичний аналіз використання коміксів у навчально-виховному процесі для підвищення читацького інтересу підлітків на прикладі авторського коміксу за твором Р.Бредбері «451 градус за Фаренгейтом» та вперше частково здійснена комікс-адаптація літературних творів Р.Бредбері «451 градус за Фаренгейтом», О.Пушкіна «Євгеній Онєгін», поезії Накахара Тюя.

Перлинкою заходу стала зустріч із Ганною Дудкою. Сніжана Мельник разом зі своїм керівником Рибіцькою С.І. презентували науково-дослідницьку роботу “Філософська палітра та рефлексії лірики Ганни Дудки”.

У висновку дослідниця відмітила, що творчість Ганни Дудки впливає на читача, формує свідомість, гуманні риси характеру. У ній майстерно переплітаються історизм і сучасність, любов та цивілізація. В її віршах ми бачимо звертання безпосередньо до читача, яке іноді буває закликом до дії.

Поетеса миттєво реагує на події сьогодення: з`явилися вірші про події на сході України, має задум і почала вже писати вірші, присвячені кожному Герою Небесної Сотні, зустрічається з молоддю, і особливо добре сприймають її школярі, частий гість авторської програми «Сила Духу» на радіо.

А прочитані Ганною Іванівною поезії не залишили байдужими всіх присутніх. Учасники заходу отримали в подарунок збірку поезій “Танок Саломеї” з автографом поетеси.

Світлана Маярчук, методист РМК

Кiлькiсть переглядiв: 600