• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-практикум для директорів загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів району та завідувачів дошкільних навчальних закладів

Семінар-практикум для директорів загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів району та завідувачів дошкільних навчальних закладів

2017-04-28

/Files/images/3PuL6XsjDn4.jpg

Те, що ми зібралися разом – це тільки початок,

те, що ми продовжуємо залишатися разом – це вже досягнення,

те, що ми працюємо разом – це справжній успіх.

Генрі Форд

27-28 квітня 2017 року у таборі «Ювілейний», який знаходиться неподалік від смт Баришівка, відбувся семінар-практикум для директорів загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів району та завідувачів дошкільних навчальних закладів з теми: «Стратегічні вектори реформування системи освіти Баришівського району в умовах децентралізації».

Чудова погода, затишне місце дитячого табору та привітання від дітей - лідерів РРУС «Альянс» налаштували учасників семінару на позитивний, робочий настрій. До участі були запрошені: Гордієнко В.М., в.о. голови Баришівської РДА, Гуменюк В.А., голова Баришівської районної ради, Бачинська Є.М., заступник ректора КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти», Федів Юлія, регіональний координатор німецького некомерційного товариства «Engagement Global».

Важливість такого зібрання в умовах проведення реформ в освіті відзначив Володимир Вікторович Коцюрбій, начальник управління освіти, молоді та спорту Баришівської РДА.

Якою буде Нова Українська Школа? Які вимого ставить суспільство перед сучасною школою та вчителями? Які концептуальні засади реформування середньої школи? Такі питання звучали у виступі Євгенії Миколаївни Бачинської.

Жвава розмова відбулася між керівниками освітніх закладів та Володимиром Антоновичем Гуменюком під час обговорення існування освітніх закладів району в умовах децентралізації та об’єднання громад.

Про Міжнародні програми і проекти як простір освітніх можливостей розповіла Юлія Федів.

Учасники семінару мали змогу переглянути звіт про перебування делегації керівників навчальних закладів району у Пуллаху, (Німеччина) та шляхи реалізації освітнього проекту «Вчителі», який підготувала Оксана Володимирівна Загорулько, завідувач РМК.

А далі, коротка перерва на каву – брейк. І знову до праці. Учасники мали змогу відвідати три локації, де працювали вже практично, а саме: Юридичний консультпункт «Запитуйте - відповідаємо» (керівники Ворона В.І.,голова районної організації Профспілки працівників освіти, Дзюба О.М., юрист УОМС); Майстер – клас: «Ведення ділової документації в навчальному закладі. Формування єдиного робочого навчального плану освітнього округу» (керівники Гапич С.Б., начальник відділу освіти УОМС, Деркач Н.М., головний спеціаліст відділу освіти УОМС); Хакатон. «Від ідеї до втілення» «Використання методу SWOT– аналізу у плануванні роботи навчального закладу»(керівникЗагорулько О.В,завідувач РМК.

З директорами також працювала психолог, методист РМК Сідько І.М., адже важливим для керівника бути стресостійким до будь – яких ситуацій та уберегтися від емоційного вигорання.

Смачною їжею, власного приготування, пригощали працівники ЦПР «Мрія», директор Головерда С.А., керівники гуртків Обухова О.В., Болохов І.В., Гордійчук А.В., Ганжа Л.О.

А після насиченої програми семінару усі відпочивали - змагалися в командах, креативно танцювали, шукали відповіді на запитання та загадки, протягом вечірньої розважальної програми «Так, я люблю Україну!», яку підготували Гордійчук А.В., бібліотекар РМК, Гаращенко А.В., методист РМК та Бабич В.Г. звукооператор ЦПР «Мрія».

Не менш важливим був другий день семінару, адже завданням для трьох груп було розробити та презентувати модель освітнього округу у якому сьогодні діють навчальні заклади, враховуючи ринок освітніх послуг, шансів та загроз його існування через виявлення сильних та слабких сторін як його самого так й подібних навчальних закладів. Ідеї були досить креативні, навіть сміливі, а головне, що народжені спільно під час роботи в командах та дискусіях.

Насамкінець учасники поділилися враженнями та побажаннями. Слова вдячності звучали керівнику ДОТ «Ювілейний» Лайтару Е.Г. за надану можливість плідно і якісно провести час.

Загорулько О.В,завідувач РМК

Кiлькiсть переглядiв: 183