• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Пам’яті Героїв Небесної Сотні у ЗНЗ Баришівського району

Пам’яті Героїв Небесної Сотні у ЗНЗ Баришівського району

2017-02-21

/Files/images/P2202423.JPG

20 лютого усі загальноосвітні навчальні заклади Баришівського району вшанували відвагу, силу духу й жертовність громадян, які вийшли на мирний протест і віддали своє життя на Майдані (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Тому з цією метою пройшли зустрічі, виховні години, інформаційні хвилинки, вечори пам’яті.

У Рудниницькому НВК проведено загальношкільний виховний захід «Вічна Слава Героям Небесної Сотні» (учні 5 кл., класний керівник В.О. Фастовець), декламацію тематичних поезій учнями 5 класу. Переглянули фільмів «Зима, що нас змінила» та «Євромайдан». Класними керівниками 1-11 класів проведено інформаційні хвилини «Гордість і пам’ять».

У цей день у Семенівській ЗОШ І-ІІІ ступенів класоводами та класними керівниками були проведені виховні години «Зима, що нас змінила», «Герої , що не вмирають», «Небесна сотня : герої не вмирають», «Герої не вмирають». Учні 9-11 класів мали змогу переглянути презентацію «Україна та її сучасні герої», підготовлену школярами однієї зі шкіл району. Розенберг Дар’я разом із учителем історії та правознавства Лепехою Тетяною Петрівною підготувала роботу «Герої творять дійсність, а дійсність творить героїв» та ознайомила учнів 7-11 класів із її матеріалами під час усного журналу. Адже мова йшла про нашого земляка, учасника Революції Гідності - Семеняку Миколу Миколайовича. Учні 10 класу (керівник Лепеха Тетяна Петрівна) організували роботу інформаційного вісника «Вшанування Героїв Небесної Сотні». Кожне слово, сказане ведучими, Гресько Максимом, Осадчою Анастасією , учнями 11 класу та сільським бібліотекарем Гресько Світланою Олександрівною, не залишило байдужими нікого. Хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні . Засвітили свічку пам’яті.

У Коржівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено лінійку з нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні, проведено інформаційні хвилинки з учнями, екскурсію до шкільного краєзнавчого музею, виховні години з учнями 5-10 класів.

Тематичну виставку в бібліотеці «Герої не вмирають» (періодичні видання, фотомонтаж про героїв земляків, учасників майдану) було оформлено у Бзівському НВК. Проведено інформаційні хвилинки для учнів 1-8 класів та лінійку – реквієм «У нашій пам’яті вони назавжди залишились».

У Селищанському НВК було проведенозагальношкільну лінійку-реквієм «Герої не вмирають», виставку матеріалів про земляків, учасників воєнних дій на Сході України у шкільній бібліотеці, переглянуто документальний фільм «Дебальцево» (для учнів 9-11 класів), проведені бесіди: «Кого називають патріотом», «Та земля найкраща, де родився ти», «Хто для тебе справжній герой» (для учнів 1-4 класів) та уроки пам’яті «Тернистий шлях до свободи» (для учнів 5-11 класів).

Інформаційну хвилину «Пам`яті Героїв Небесної Сотні» та літературно-поетичну композицію «Уклін Вам, воїни…» провели в Перемозькому НВК.

У Лукашівському НВК проведено інформаційну годину «20 лютого - День Пам’яті Небесної Сотні», виховні бесіди, у бібліотеці оформлено тематичну поличку, переглянуто презентацію «Герої не вмирають»

У Баришівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.Зерова проведено інформаційний усний журнал, присвячений вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні «Зове на бій Небесна Сотня за України майбуття…». Переглянуто документальні відеоматеріали про події лютого 2014 року «Зима, яка нас змінила», проведено виховні години, покладено квіти до пам’ятника героїв, захисників України, оформлено куточок «Небесна Сотня». Година мужності «Небесна сотня у вирій відлетіла, життя поклавши за святеє діло» проведено для учнів школи.

І в Сезенківському НВК 20 лютого відбулася пам'ятна лінійка, де учні та колектив вшанували загиблих на Майдані. Учитель української мови Юрко Т.М. пригадала ті трагічні події.

Після цих слів залу оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг героїв Небесної Сотні. Ознайомилися учні також з підбіркою фотосвітлин тих подій, переглянули презентацію «Герої не вмирають». Класні керівники провели уроки-мужності «На варті наших душ – Небесна Сотня».

20 лютого 2017 року в Морозівському НВК ім. Дениса Поповича з метою увічнення великої людськості, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, учні 7 класу, разом із класним керівником, Петренко Ольгою Павлівною, провели виховний захід під гаслом «Від Революції гідності до Країни гідності». Під час заходу учні декламували вірші, згадали імена Героїв Небесної сотні, та почули про значення Революції гідності для України. Учні також переглянули декілька відеофільмів про Революцію гідності та події на Майдані, де за офіційними даними загинули більше сотні людей. Ведучі закликали дітей пам’ятати героїв Небесної Сотні та молитись до Бога за нашу країну, за наших батьків, за захист нашої Вітчизни.

У Ярешківському НВК провели лінійку-реквієм на тему: «А Сотня відлетіла в небеса…», бесіду про подвиг Героїв Небесної Сотні, виховну годину на тему: «Герої не вмирають», оформлено книжково-журнальну та фотовиставку до Дня Героїв Небесної Сотні.

Лінійка – реквієм «Герої не вмирають», години спілкування: «Кого називають патріотом?», «Хто для тебе справжній герой?», урок пам’яті «Тернистий шлях до свободи», виховні години: «Не плачте мамо, я вернусь»,

«Хоробрі серця», «Їх подвиг навік збережуть наші серця», перегляд відеоматеріалів, відеофільмів про події, що відбувались на Майдані Незалежності у лютому 2014 року, виставка – презентація фотоматеріалів про події лютого 2014 року пройшли для учнів 1- 9 класів Селичівського НВК.

20 лютого 2017 року у Лехнівській загальноосвітній школі вчителем історії Н.О. Пархоменко проведено лінійку для учнів 1-11 класів «Герої не вмирають», присвячену вшануванню пам’яті загиблих Євромайдану. На лінійці діти разом із педагогічним колективом пройшли усі етапами Єврореволюції, згадали основні події тих днів, вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. Жодний присутній не лишився байдужим. В очах дітей блищали сльози. Кожен розумів, що загинули молоді, енергійні, небайдужі до власної держави люди. Ті, які прагнули змін на краще. Щоб кожна родина у власному домі була щасливою. Також у школі пройшли уроки – пам’яті, години спілкування та виховні години, уроки мужності та патріотичного виховання, тематичні бесіди, проведені класними керівниками. Усі учасники навчально- виховного процесу торкнулися пам’яті, яка навіки залишиться у серцях поколінь.

«Сьогодні ми зібрались тут, щоб у скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку – Героями Небесної Сотні, яких було вбито в мирний, цивілізований час ХХІ століття» - такими словами розпочала проведення лінійки-реквієму «Герої не вмирають» директор Садової ЗОШ І-ІІІ ступенів Л. Ф. Прокопець. Під молодію давньої пісні «Пливе кача», яка стала неофіційним жалобним гімном України, виразником туги та смутку за загиблими героями, учні запалали свічки пам’яті про тих, хто навічно впав на Майдані за нашу свободу. Протягом дня у школі відбувся єдиний урок та позакласні виховні години «Небесна Сотня у наших серцях».

Небесна Сотня вірила в майбутнє України, заплативши за це найбільшу ціну, на яку здатна людина – життя. Тому маємо вірити в Україну і ми, бути чесними з людьми й собою, маємо боротись за мир і незалежність:

Гаращенко Алла Володимирівна, методист РМК

Кiлькiсть переглядiв: 538