• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інструктивно – методична нарада для заступників директорів з навчально- виховної роботи щодо особливостей проведення зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації у 2017 році.

Інструктивно – методична нарада для заступників директорів з навчально- виховної роботи щодо особливостей проведення зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації у 2017 році.

2016-11-29

/Files/images/ZNO-2017-SHkilne-zhyttya-1-620x330.jpg

29 листопада відбулася інструктивно – методична нарада для заступників директорів з навчально- виховної роботи щодо особливостей проведення зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації у 2017 році. Нарада відбулася за участі працівників Київського регіонального центру оцінювання якості освіти. Методисти центру розповіли про новації, які необхідно знати майбутнім випускникам, готуючись до тестування в наступному році.

Було зазначено, що завдання сертифікаційних робіт з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії та російської мови укладатимуть на основі програм зовнішнього незалежного оцінювання, затверджених наказом Міністерства освіти і науки від 3 лютого 2016 року № 77. Завдання сертифікаційних робіт з іноземних мов у 2017 році буде укладено відповідно до програми, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 01 жовтня 2014 року № 1121.Такий вид мовленнєвої діяльності, як розуміння мови на слух (аудіювання), не перевірятиметься.

Для визначення результатів державної підсумкової атестації випускників загальноосвітніх навчальних закладів, яка у 2017 році відбуватиметься у формі зовнішнього незалежного оцінювання, зараховуватимуться результати виконання всіх або частини завдань сертифікаційної роботи, що залежить від конкретного навчального предмета. Наприклад, сертифікаційні роботи з української мови і літератури, а також історії України міститимуть субтест, за результатами виконання якого, випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року отримають оцінки за державну підсумкову атестацію. Для української мови – це завдання частин «Українська мова» і «Власне висловлення», для історії України – «Історія України ХХ – початку ХХІ ст.».

Для визначення результатів державної підсумкової атестації випускників 2017 року з іноземних мов, а також з математики, зараховуватиметься частина завдань сертифікаційної роботи зовнішнього незалежного оцінювання. Щодо інших навчальних предметів: російської мови, географії, хімії, фізики, біології, – то оцінка за державну підсумкову атестацію визначатиметься за результатами виконання всієї сертифікаційної роботи. Згодом на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти буде розміщено характеристики сертифікаційних робіт, і кожен охочий зможе ознайомитися із структурою тестів детальніше.

Також розмова на нараді велася про організацію ДПА у формі ЗНО, правильність оформлення документів та передачу їх до КРЦОЯО.

Г.Кушнір, методист РМК

Кiлькiсть переглядiв: 162