• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Науково-практична настановна конференція "Мала академія наук - шлях дослідницького пошукового способу мислення"

Науково-практична настановна конференція "Мала академія наук - шлях дослідницького пошукового способу мислення"

2016-10-26

/Files/images/IMG_7754.JPG

26 жовтня на базі Центру позашкільної роботи « Мрія» відбулась науково-практична конференція «Мала академія наук – шлях до дослідницького пошукового способу мислення.

На захід прибули делегати із 23 закладів освіти району: кандидати та дійсні члени Баришівського відділення МАН та Київського обласного територіального відділення МАН України, керівники секцій, заступники з навчально-виховної роботи та директори. Понад 100 учасників стали активними слухачами і доповідачами настановної конференції. Учасники заходу переглянули відеоролик «ТОП-5 найцікавіших винаходів дітей ».

З вітальним словом до юних дослідників та педагогів звернулася Загорулько Оксана Володимирівна, завідувач районним методичним кабінетом Баришівської районної ради, магістр у сфері освіти та виробничого навчання ДВНЗ «Університет менеджменту освіти». Оксана Володимирівна наголосила на Концепцію «Нової української школи» як ідеологію реформи середньої освіти, що почне діяти в 2018 році, основними напрямками, якої є новий зміст освіти, умотивований учитель, педагогіка партнерства, орієнтація на потреби учня, децентралізація та ефективне управління школою.

Акцентувала увагу на тому, що інтелектуальна обдарованість є одним із факторів економічного розвитку України в умовах переходу її до нових відносин на потребу суспільства в неординарних творчих особистостях.

Делегатів наукового віче привітала депутат Баришівської районної ради Зозуля Валентина Олександрівна, яка звернула увагу на важливості форуму, нелегкій праці юного дослідника, для якої потрібен час, велике бажання, терпіння та завзятість, важливості педагогічної підтримки обдарованої учнівської молоді.

Маярчук Світлана Григорівна, методист районного методичного кабінету презентувала досягнення та здобутки учнів-членів МАН та наголосила про пріоритетні напрямки діяльності з подолання проблем в системі роботи з інтелектуально обдарованими дітьми. В процесі виступу методиста свої дослідження також презентували:

/Files/images/IMG_7732.JPGЩипанова Ірина, учениця 10 класу Морозівського НВК «Рукотворні обереги Морозівських майстринь-вишивальниць», керівник Нестеренко Т.Я. Цілий Єгор, учень 7 класу Баришівського НВК «Енергозбереження в побуті та навчальному закладі. Екобудинок», керівник Трофімова Н.В. Савчук Катерина, учениця 10 класу Морозівського НВК «Українська мова в засобах масової інформації», керівник Савчук Н.В.

Про пріоритетні аспекти сучасної школи щодо організації роботи з юними науковцями в системі МАН та партнерство учителя й учня в процесі створення науково-дослідницького проекту наголосила у своєму виступі Наталія Іванівна Кириленко, керівник відділення хімії та біології НТУ МАН Баришівського НВК.

Ольга Анатоліївна Бурчак, методист Київського обласного позашкільного навчального закладу МАН висловила щиру вдячність тим, хто наполегливий в здобутті нових знань, у пошуку нових відкриттів та звершень. Презентувала досягнення та здобутки учнів-членів МАН області. Присутні мали змогу почути про перемоги своїх ровесників вже у цьому навчальному році, а це конкурси та колоквіуми всеукраїнського та міжнародного значення.

Наша Баришівщина багата талановитими людьми. Зустріч з ними спонукає до нових звершень. З напутніми словами та поетичним супроводом до делегатів конференції звернувся Боровко Микола Маркіянович, ім’я якого занесене до книги «Уславлені постаті України».

Все в житті починається з малого. І перший реферативний виступ, і досконала серйозна наукова робота не народжуються стихійно. Юні науковці – це особливі діти, унікальні, зі складними характерами проте безмежно омріяні, з розвиненою фантазією, далекоглядні і рішучі. Вони заявляють, борються і перемагають. Делегати конференції прийняли проект резолюції .У форматі заходу передбачено роботу наукових відділень та секцій. На початку та по закінченні форуму учні та педагоги мали можливість переглянути виставку досягнень Баришівського відділення МАН.

Маярчук С.Г., методист РМК

Кiлькiсть переглядiв: 161