• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Навчально-методична нарада для вчителів предмета «Захист Вітчизни» та фізичної культури «Системний підхід до організації та змісту навчально-виховної роботи щодо якісного викладання предметів «Захист Вітчизни»

Навчально-методична нарада для вчителів предмета «Захист Вітчизни» та фізичної культури «Системний підхід до організації та змісту навчально-виховної роботи щодо якісного викладання предметів «Захист Вітчизни»

2016-10-26

26 жовтня 2016 року на базі Баришівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.М.Зерова відбулася навчально-методична нарада вчителів захисту Вітчизни і фізичної культури на тему «Системний підхід до організації та змісту навчально-виховної роботи щодо якісного викладання предметів «Захист Вітчизни», фізична культура і роботи з військово-патріотичного виховання в навчальних закладах району».

В заході взяли участь 20 вчителів захисту Вітчизну та фізичної культури, Вакуленко Микола Юрійович – дільничий офіцер поліції, майор поліції Баришівського відділення поліції, Рибалко Наталія Олександрівна – начальник відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Баришівської РДА.

Методист районного методичного кабінету Предко Н.Д.проаналізувала стан планування та організації військово-патріотичного виховання учнівської молоді у Волошинівському НВК, Моррозівському НВК, Селичівському НВКта Бзівському НВК на 2016/2017 навчальний рік.

В ході наради обговорено лист МОН України від 22.09.2016 № 1/9 – 506 «Про проведення інформаційної роботи щодо престижності військової служби в Збройних Силах України»; вироблені конкретні заходи щодо формування в учнівської молоді готовності до служби в Збройних Силах України.

Савченко Наталія Володимирівна, вчитель фізичної культури та захисту Вітчизни Перемозького НВК, презентувала досвід роботи закладу по використанню на уроках та в позакласній роботі закладу елементів козацької педагогіки у поєднанні з сучасними інноваційними технологіями. Козацька педагогіка – це класика, що через віки подолала випробування часом і на сьогоднішній день залишилася актуальним еталоном педагогічної практики в українській та світовій дидактиці.

Досвідом співпраці Баришівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. М.Зерова з Всеукраїнською громадською організацією «Громадський рух «За майбутнє» у реалізації військово-патріотичного виховання учнівської молоді закладу поділився в.о. директора Щербак Сергій Валерійович.

Начальник відділу молоді та спорту Рибалко Наталія Олександрівна проаналізувала результативність участі команд загальноосвітніх закладів у районному фізкультурно-патріотичному заході «Козацькі забави» та вручила грамоти за призові місця.

В ході заходу майором поліції Баришівського відділення поліції Вакуленком Миколою Юрійовичем було проведено практичне заняття по відпрацюванню навчальних питань теми «Стрілецька зброя та поводження з нею» (розділ ІV «Вогнева підготовка»).

З метою якісної організації та проведення навчальних занять та заходів військово-патріотичного виховання учнів учасники наради розробили рекомендації.

Методист районного методичного кабінету Н.Д.Предко

Кiлькiсть переглядiв: 115