Дружня допомога

2016-10-17

/Files/images/IMG_4272.JPG

25 років пов’язані міцною дружбою наше містечко Баришівка та баварське містечко Пуллах. Багато цікавих проектів здійснено в рамках партнерства Баришівка – Пуллах(Німеччина).

Ми часто чуємо «Це відбувається за підтримки громади Пуллах». Саме за такої підтримки вересні 2016 року навчальні заклади отримали ноутбуки, для вивчення німецької мови. У Баришівському, Лукашівському, Селищанському НВК вивчається друга іноземна мова німецька, а вчителі Симоненко Людмила, Пікуль Юлія, Глуханова Василина зазвичай є активними учасниками партнерського об’єднання, перекладачами, супроводжуючими дитячих груп.

Така допомога стала можливою за участі Вольфрама Вебера, який вперше відвідав Баришівку у складі делегації з міста Пуллах. Під час перебування він завітав до Баришівського НВК, де ознайомився з технічним оснащенням навчальних кабінетів закладу, програмними вимогами предмету «Інформатика».

Раді не лише вчителі, а й діти, адже тепер уроки іноземної мови стають набагато цікавішими, сучаснішими та кориснішими. Використання технічних засобів, зокрема ноутбуків чи комп’ютерів, допомагає у зростанні мотивації учнів до вивчення мови. Адже тепер є можливість переглядати відео ролики, кінофільми, прослуховувати аудіо матеріали, шукати потрібну інформацію в Інтернеті, створювати проекти на уроках іноземної мови. Особливо учні радіють, коли проводяться музичні перерви та руханки.

Вчителі мають змогу використовувати ноутбуки на факультативних заняттях, індивідуально і в невеликих групах. А сама техніка є вдалим поповненням навчальних кабінетів.

Ще одним подарунком для шкіл стало придбання підручників та посібники для класів з вивченням німецької мови, за рахунок громади Пуллаха. Частина навчальної літератури вже надійшло до навчальних закладів.

Сподіваємося і на подальшу співпрацю та підтримку освітніх закладів Баришівського району.

О.В. Загорулько

Кiлькiсть переглядiв: 157