Знову вересень кличе до школи

2016-09-02

/Files/images/IMG_0379.JPG

Сьогодні вулиці всіх міст і сіл України розквітли від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх квітів. День знань – справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності. Розпочинається новий навчальний рік, який завжди означає відкриття нової осяйної дороги – дороги до знань, до нових звершень.

Волошинівський НВК ім. Р. Лужевського гостинно відчинив свої двері для школярів із Борщева, Веселинівки, Волошинівки, Масківців, Поділля, Селичівки, Устинкової Греблі та Шовкового. Звичайно свято є особливим насамперед для тих, хто вперше у житті переступає поріг школи. Тих, хто прийшов сюди зі своїми дітьми чи онуками. Тих, хто щоденно віддає їм свої знання та тепло сердець, навчає і виховує в дусі любові до України та до її людей. З вітальним словом до присутніх звернулися начальник управління освіти, молоді та спорту Баришівської районної державної адміністрації Тетяна Олексіївна Брилюк та начальник Баришівського БТІ Світлана Петрівна Каліщук. Свято продовжилося Уроком Мужності за участю представників Національної академії СБУ. Перед учнями виступили співробітники спеціальної кафедри академії СБУ професор Артемов Володимир Юрійович, професор Гринь Андрій Костянтинович та курсант ІІІ курсу Васильєва Оксана Олександрівна. Присутні учні та їх батьки, члени педагогічного колективу, працівники закладу переглянули відео презентації про випускників закладу, які загинули під час боїв на Сході України Руслана Лужевського та Олександра Полуцького. Для учнів початкової школи було проведено урок «Це – наше і це – твоє», під час якого молодші школярі та їх батьки стали учасниками заочної подорожі по Україні, взяли участь у веселих вікторинах та конкурсах.

У Перемозькому НВК 2016-2017 навчальний рік теж розпочався святом Першого дзвоника. Гучним оплесками зустріли випускників 11 класу на чолі з класним керівником Наталією Петрівною Чайло. Перше вересня 2016 року запам’ятається і молодшим школярам – першокласникам, які з нетерпінням приєдналися до шкільного товариства. Батьки 1 класу благословили своїх дітей на добру долю, гарні оцінки, вірних друзів, щастя запашним короваєм та солодощами. Школа стала однією з перших у районі, у якій відбулася посвята дітей в козаки та лелі. І в таку урочисту хвилину козаки також привітали учнів та вчителів зі святом. Зі словами привітання звернулися до дітей гості: начальник управління соціального захисту населення Баришівської РДА Людмила Володимирівна Маценко, сільський голова Тетяна Миколаївна Рихлик, настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці Отець Олександр.

Для учнів Лехнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочався новий навчальний рік. Школа отримала поповнення, учні нагороджені похвальними листами, а шкільні стіни наповнились різноголосим гамором дітей. Цей день завжди особливо урочистий, адже з нього починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. Гарний настрій, веселі посмішки і тепла атмосфера родинного свята панували на подвір’ї школи. На святі Першого дзвоника були присутні почесні гості: Володимир Антонович Гуменюк, голова Баришівської районної ради, Яна Олександрівна Дністрянська, директор благодійного фонду «Розвиток села», Галина Миколаївна Христофорова, сільський голова, Хрупчик Микола Митрофанович, директор СТОВ «Новолехнівське». Особливі слова привітання прозвучали для першокласників, які продемонстрували свої таланти й отримали подарунки від одинадцятикласників та від гостей нашої школи.

У Бзівському НВК відбулася лінійка до Дня Знань. На святі були присутні гості: голова села Бзів Казімірова Л.І., Зозуля В.О., Депутат Баришівської районної ради, Лисенко Р.Ю., начальник відділу ЖКГ. Гості подарували для школи цінні подарунки, які будуть необхідні школі у подальшому навчально-виховному процесі.

Лінійка у Садовій ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочалася словами милування рідною землею, що зростила українців-патріотів. На шкільному подвір’ї учнів привітали гості свята. Загорулько О. В., завідувач методичним кабінетом Баришівської районної ради, звернулась з привітанням до учнів, батьків і вчителів та вручила Грамоту управління освіти, молоді та спорту Баришівської РДА Ключці В. М., Садівському сільському голові, за сприяння в розвитку школи. Сільський голова та заступник директора ЗАТ «Агрофірми Березанська птахофабрика» Бовт С. В. також привітали всіх зі святом та подарували подарунки, необхідні для навчання. Своє слово сказали найстарші учні – випускники, які передали символ знань – «Літеру А», першокласникам. На святі лунали вірші, пісні, демонструвалася весела сценка. Оплески присутніх були нагородою для тих, хто отримав Похвальні листи «За високі досягнення в навчанні» за попередній навчальний рік. Традиційно учні та всі присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до Братської могили воїнів, які полягли в боях за свободу та незалежність нашої Батьківщини.

Як і щороку, урочистим, радісним і хвилюючим видалося свято. Ведучі, Ю.Гудим та А.Лесик, привітали учнів, вчителів та гостей. Висловили свої найкращі побажання директор НВК А.Г.Тупиця та гості: заступник голови Баришівської РДА Маренич Федір Васильович, голова Лук’янівської сільської ради Бондар Віктор Іванович, секретар Рудницької сільської ради Разумєєва Ганна Вікторівна та бібліотекар с. Рудницьке Василенко Наталія Миколаївна. Голова Лук’янівської сільської ради Бондар В. І. привітав присутніх зі святом, вручив подарунки першокласникам та спортивний інвентар для НВК. Бібліотекар с. Рудницьке Василенко Наталія Миколаївна нагородила призами найактивніших читачів минулого року. Підприємець села Рудницьке ПП Санько вручив канцелярські набори для першокласників. Після свята, традиційно, школярі відвідали перший урок цього навчального року. Для першокласників та учнів 3 класу проведено уроки-презентації «Це - наше і це - твоє» (Т.О.Прокопенко, Н.В. Шейко), для учнів 2 класу – усний журнал «Усім серцем любіть Україну свою!» (Л.В. Мільгевська), 4 класу – урок-екскурсія до музею архітектури та побуту с. Пирогово «Щоб у серці жила Батьківщина». Школярі середньої та старшої ланки відвідали урок-презентацію «Від незалежності до нової України» (К.П. Іващенко). Його метою стало формування національної свідомості , належності до рідної землі, народу, історії; виховання почуття патріотизму та гордості за свою Батьківщину.

На подвір’ї Сезенківського НВК у день свята Першого дзвоника так приємно було споглядати товариські групки учнів, що зустрілись сьогодні зі своїми друзями, однокласниками, радісні посмішки між дітьми та вчителями, дружньо спілкувались між собою батьки, здається, що навіть сама школа цього дня посміхалась. А як приємно відмітити, що навіть наші першокласники йшли сьогодні до школи у вишиванках, адже кожен з учнів вважає за честь мати якийсь аксесуар з національною символікою. На святі панувала дружня і дещо хвилююча атмосфера. Лунали привітання та радісні пісні. Звичайно ж, перше свято у цьому навчальному році не могло відбутися без звучання дзвоника. Право дати перший дзвінок отримали учениця 9 класу Моторна Катерина та учень 1 класу Звягінцев Серафим. Після закінчення святкової лінійки всіх учнів та батьків запросили до школи на перший урок.

Першого вересня 2016 року Семенівська ЗОШ І-ІІІ ступенів прийняла до своєї родини аж 20 першокласників. Такого в нас уже давненько не бувало!!! Бойова малеча, впевнено щебечучи на лінійці, переконала одинадцятикласників в тому, що підростає надійна юна зміна. 6 юнаків та дівчат пообіцяли в цей день (бо останній раз у стінах рідної школи зустрічають Свято Першого дзвоника учні 11 класу) вказати малюкам вірний шлях до знань, поділитися досвідом, підтримати у важку хвилину.

У день Першовересня, до Гостролуцького дружнього шкільного колективу вливається гомінке і непосидюче поповнення – першокласники. Розділити радість свята завітали почесні гості – депутат Баришівської районної ради, заступник голови Баришівської ради Богдан Сергій Іванович, сільський голова Галушко Василь Андрійович та начальник відділу молоді та спорту Баришівської районної державної адміністрації Рибалко Наталія Олександрівна. Вони привітали учнів з початком нового навчального року та вручили їм подарунки. Традиційно відмінники навчання отримали грошові премії сільського голови. Після свята учні вирушили на перший урок, присвячений 25-тій річниці Незалежності України.

Перше вересня ясним осіннім промінчиком постукав у вікна селищанських школярів, запрошуючи їх до школи. НВК зустрів 15 маленьких першокласників. У країну Знань їх повела перша вчителька - Гибельчук Ірина Володимирівна. Після закінчення урочистої лінійки, дзвінок покликав усіх на перший урок з нагоди 25 - річниці незалежності України «Щоб у серці жила Україна». У першому класі перший урок було поєднано з темою «Перший раз у перший клас!», де були присутні батьки та гості. У 2-4 класах реалізовано проект «Це наше і це твоє» - це яскраві та зрозумілі розповіді про геніальні винаходи, природні багатства, блискучі ідеї, що прославляють нашу країну на ввесь світ. Учнів 5-11 класів зібрав урок «Від проголошення Незалежності до нової України. До Першого уроку у бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Щоб у серці жила Батьківщина», присвячена Дню незалежності України.

У ДНЗ «Теремок» Перше вересня розпочалося урочистим святом. Вихованці разом з вихователем старших груп «Вишенька » Полякова Н.М. та групи «Квіточка» Лишко Ю.І. привітали всіх дошкільнят та педагогів з початком нового навчального року. Разом із букетом різнокольорових повітряних кульок, діти отримали ігрові завдання,які успішно були виконанні та в нагороду отримали «ключик від країни знань». На святі лунали радісні пісні та вірші про дитячий садок , про рідну Україну. А в кінці свята дошкільняти подарували всім запальний український танок.

Отже, нехай цей навчальний рік, буде сонячним і несе добрий настрій у кожну родину.

Методист районного методичного кабінету Баришівської районної ради А.В.Гаращенко

Кiлькiсть переглядiв: 200