• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інструктивно - методична нарада для вчителів іноземної мови ЗНЗ району «Особливості організації навчально – виховного процесу з іноземної мови у 2016/2017 навчальному році» у 2016/2017 навчальному році»

Інструктивно - методична нарада для вчителів іноземної мови ЗНЗ району «Особливості організації навчально – виховного процесу з іноземної мови у 2016/2017 навчальному році» у 2016/2017 навчальному році»

2016-08-25

25 серпня 2016 року районний методичний кабінет Баришівської районної ради розпочав методичну сесію з підготовки та обговорення основних змін та стратегічних напрямків освітньої галузі у новому навчальному році.

Саме сьогодні інструктивно - методична нарада для вчителів іноземної мови розпочалася з перегляду веб – конференції «Учені НАПН України – українському учителю» «Навчання іншомовного спілкування на різних ступенях загальноосвітньої школи».

На нараді учасникам було представлено аналіз роботи районного методичного об’єднання вчителів іноземних мов за 2015/2016 навчальний рік та окреслено план роботи на наступний навчальний рік.

Завідувач РМК Оксана Загорулько проінформувала присутніх про Проект Концепції нової української школи та запросила вчителів долучитися до обговорення.

Вчителі обговорили методичні рекомендації МОН щодо викладання навчальних предметів у ЗНЗ у 2016/2017 навчальному році (лист МОН від 17.08.2016 № 1/9-437) та методичні рекомендації щодо організації та змісту вивчення іноземних мов в основній і старшій школі (КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти»).

Про зміни до навчальних програм для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів з іноземної мови виступила вчитель - методист Шклярук Наталія.

Про важливість вивчення німецької мови як другої іноземної у ЗНЗ району та розширення програм в освітній галузі партнерського об’єднання «Баришівка - Пуллах» розповіла вчитель німецької мови Симоненко Л.В.

Не оминули учасники наради хід заходів щодо виконання Указу Президента України від 16.11.2015 № 641/2015 «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні» та результати роботи літніх мовних таборів у ЗНЗ району. Насамкінець, були прийняті РЕКОМЕНДАЦІЇ інструктивно-методичної наради для вчителів іноземної мови ЗНЗ району.

З метою якісної організації навчально – виховного процесу з іноземних мов в закладах освіти району, рекомендуємо:

1. Долучитися до обговорення Проекту Концепції нової української школи (novashkola@mon.gov.ua. У темі листа вказуйте «Обговорення концепції»).

2. Проаналізувати участь команди навчального закладу у районному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з іноземної мови, конкурсі МАН, Всеукраїнських та обласних конкурсах з іноземної мови для учнівської молоді «Flex», «Puzzle» «Грінвіч», «Орлятко».

3. Здійснювати викладання іноземних мов відповідно до методичних рекомендації МОН щодо викладання навчальних предметів у ЗНЗ у 2016/2017 навчальному році (лист МОН від 17.08.2016 № 1/9-437) та методичних рекомендацій щодо організації та змісту вивчення іноземних мов в основній і старшій школі (КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти»).

4. Опрацювати зміни до навчальних програм для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів з іноземної мови та врахувати у роботі.

5. Використовувати навчальну літературу з іноземної мови у загальноосвітніх навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році, що має відповідний гриф Міністерства освіти і науки України, відповідно до листа МОН від 17.08.2016 №1/9-434.

6. Популяризувати вивчення англійської мови серед учнів а батьків ЗНЗ району, здійснювати заходи щодо на виконання Указу Президента України від 16.11.2015 № 641/2015 «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні».

7. Подати звіт про проведені заходи щодо Року англійської мови в Україні у навчальному закладі до 15 листопада 2016 року

8. Висвітлювати хід проведення заходів на шкільних сайтах та подавати інформацію на сайти управління освіти, молоді та спорту Баришівської РДА, РМК.

9. Вчителям, які атестуються підготувати методичні розробки, розгорнуті плани-конспекти уроків.

10. Створювати сайти, блоги вчителів іноземної мови для розміщення інформації про діяльність вчителя, забезпечення дистанційного навчання, популяризації вивчення іноземних мов.

11. Приймати участь у конференціях, тренінгах і семінарах, що проводятьсяміжнародними культурними центрами при посольствах: Британська Рада, Гете-Інститут; Міжнародний освітньо-методичний центр PEARSON –Dinternal, представництваvb зарубіжних видавництв “Macmillan”, “Oxford”, “Cambridge”.

Завідувач РМК О.В. Загорулько

Кiлькiсть переглядiв: 164