• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний інтегрований семінар-практикум для вчителів фізичної культури та захисту Вітчизни «Використання інтерактивних технологій на уроках фізичної культури та захисту Вітчизни».

Районний інтегрований семінар-практикум для вчителів фізичної культури та захисту Вітчизни «Використання інтерактивних технологій на уроках фізичної культури та захисту Вітчизни».

2015-11-26

/Files/images/DSC_5416.JPG

26 листопада 2015 р. на базі Морозівського НВК відбувся районний інтегрований семінар-практикум для вчителів фізичної культури та захисту Вітчизни на тему «Використання інтерактивних технологій на уроках фізичної культури та захисту Вітчизни».

У заході взяли участь 22 вчителі з предметів «Захист Вітчизни» та фізична культура загальноосвітніх навчальних закладів району. Також до участі в семінарі був запрошений представник Баришівського військового комісаріату Я.Я.Брилюк.

У вступному слові до учасників семінару методист районного методичного кабінету Предко Наталія Дмитрівна зазначила, що XXI століття – століття високих комп’ютерних технологій. Це означає, що використання ІКТ в школі – процес об’єктивний і цілком закономірний. Сучасні педагогічні технології, зокрема, використання нових інформаційних технологій , Інтернет-ресурсів, дозволяють вчителю досягти максимальних результатів у вирішенні багатьох навчально-виховних завдань.

Директор Морозівського НВК, Анатолій Михайлович Ільєнко, у своєму виступі наголосив, що продуманість методики застосування сучасних інформаційних технологій, не тільки змінює традиційне уявлення про урок фізичної культури чи захисту Вітчизни, робить його дійсно сучасним, технічно досконалішим, а використання мережевих ресурсів є пріоритетним завданням розвитку освітньої галузі.

Даний семінар мав на меті показати використання ІКТ на уроках фізичної культури та захисту Вітчизни; висвітлити шляхи формування інформаційно-комунікаційної компетенції учнів.

Відкриті уроки провели вчителі: А.М.Ільєнко, вчитель «Захисту Вітчизни», О.П.Гайовий, вчитель фізичної культури.

Під час проведення занять вчителі продемонстрували присутнім використання різних форм роботи та інтерактивно-комунікаційних технологій, а також використання інтернет-ресурсів та уміння учнів 10 і 11 класів працювати з комп’ютерною технікою, інтернетом, відеоматеріалами, створювати презентації.

Виховний захід, проведений з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу учнівської молоді - «Захисникам Вітчизни присвячується» викликав захоплення в учасників семінару, діти, разом зі своєю творчістю, подарували присутнім тепло своїх сердець, бадьорий настрій й таку бажану надію на мирне, щасливе майбутнє.

В ході круглого столу учасники семінару оговорили важливі питаня щодо використання ІКТ на уроках фізичної культури та захисту Вітчизни, удосконалення військово-патріотичного виховання учнівської молоді. Загалом відбулася конструктивна розмова. Учасники семінару активно брали участь в обговоренні питань, що розглядалися. Представник районного військового комісаріату Я.Я.Брилюку провів практичне заняття з вчителями на тему: «Сучасні зміни у законодавстві щодо строкової військової служби та військової служби за контрактом, які були викликані подіями у східних областях України» та відповів на запитання учасників семінару.

Також в ході семінару були підведені підсумки конкурсу «Учитель року - 2016» в номінації «Захист Вітчизни», де конкурсанти представили свої блоги.

Предко Н.Д., методист РМК/Files/images/DSC_5305.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 11